Ce să cumperi din supermarket ca să nu te îngrași

de Cuget Liber Miercuri, 02 Octombrie 2013 199
Dacă ai probleme cu silueta sau îți dorești să previi acumularea în greutate, nutriționiștii recomandă să alegi produsele sărace în calorii, deoarece acestea sunt …topite chiar din momentul în care le consumi. De exemplu, varza, țelina, spanacul, salata verde sau orice alte legume cu frunze verzi sunt extrem de sărace în calorii, dar bogate în nutrienți esențiali pentru sănătatea organismului. Atunci când faci cumpărăturile săptămânale este de preferat să cumperi o varietate de legume și fructe în stare proaspătă pentru a le avea la îndemână. De asemenea, nu uita nici de legumele congelate care sunt proaspete și se prepară foarte repede. 
Cumpără mai des: salată verde, spanac, pătrunjel, varză, țelină, ridichi, conopidă, broccoli, spanac congelat, fasole verde congelată, mazăre congelată.
Cumpără proteine care accelerează metabolismul
Potrivit specialistului, proteinele slabe constituie cea mai bună alegere pentru a avea un metabolism mai alert. Regula pe care o respectă Dr. Oz este aceea de a alege produsele proteice deschise la culoare, deoarece acestea sunt cele mai sărace în grăsimi și te vor ajuta să slăbești. Printre cele mai recomandate proteine slabe sunt: peștele cu carnea albă, proteinele din zer și albușul de ou. Sfatul specialistului este de a alege peștele congelat cu piele, deoarece este mai proaspăt. Astfel, este de preferat să substitui carnea de pui cu cea de pește din care poți să mănânci fără să-ți faci griji cu privire la siluetă.
Cumpără mai des: cod, zer, șalău, merluciu și orice alt pește care are carnea albă și consumă albușuri de ou.
Cumpără mai rar: carne de pui, piept de curcan, carne de vită, carne de porc.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei