Ce să… conservăm în congelator

de Cuget Liber Marţi, 28 Iunie 2011 346
Din primăvară până în toamnă târziu, de fiecare dată când gătiți, dedicați puțin timp și cămării din… congelator, care trebuie folosită la maximum și umplută cu tot felul de bunătăți. Asta, întrucât potrivit specialiștilor, dacă un congelator e plin, frigiderul consumă cu până la 15 la sută mai puțină electri-citate. De ce să nu-l folosiți pentru legume, ierburi aromate, care vă vor ajuta atât de mult în timpul iernii?
l Începeți cu leușteanul, care în această perioadă este foarte parfumat. Tot ce aveți de făcut este să-l spălați, să-l tăiați și să-l în-desați bine într-un vas sau într-o pungă din plastic. Îl puteți păstra până în luna martie a anului viitor. La fel puteți proceda cu pătrunjelul, mărarul, frunzele de țelină sau alte ierburi aromate l Și ardeiul gras se păstrează incredibil și este nelipsit la orice mâncare, ciorbă sau borș. Tăiați-l în bucățele și puneți-l în punguțe de plastic cam cât folosiți la o mâncare, putând combina ardei verde, roșu sau galben. Este o plăcere să-l scoți din congelator când ești în criză de timp, ca să nu mai vorbim de perioada iernii, și doar să-l arunci în mâncare. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei