Ce să urmărești când cumperi un teren

de Cuget Liber Sâmbătă, 26 Aprilie 2014 1049
"De vreo doi ani caut un loc de casă care să-mi placă. Am găsit un teren, dar, ghinionul meu, are, pe stânga, doi nuci mari. Proprietarul a recunoscut că nucii fac prea multă umbră, dar nu a primit aprobare ca să-i taie. Eu cred că nu vrea el să-i taie, nu văd cine s-ar împotrivi la așa ceva! Eu, ca vecin, pot să cer să se taie acei pomi?" – este dilema unui cititor.

Cei aflați în asemenea situații ar trebui să se informeze la mo-dul cel mai serios, înainte de a cumpăra un teren care le va aduce, ani de zile, multe ne-cazuri, este de părere un cunoscut expert imobiliar, care a insistat să-i păstrăm anonimatul: "Nu mă dau eu mare, dar știu că dacă încerci să păcălești clientul doar pentru acel comision, pe parcurs, se va afla și vei pierde mult!". Ca o persoană care își câștigă existența din tranzacții imobiliare, bărbatul  ne-a spus că întotdeauna i-a plăcut să fie sincer cu clienții săi, iar această sinceritate l-a ajutat să reziste, atitudine pe care o recomandă și altora, din cauza cărora suferă întreaga branșă.

Cât privește problema ridicată de cititorul nostru, dacă lumina va fi obturată la modul serios, viitoarea locuință nu va putea primi suficientă lumină naturală. Pentru a evita acest lucru, orice client trebuie să se asigure înainte de a cumpăra terenul dacă lucrurile nu pot fi îmbunătățite pe viitor, astfel încât viitoarea locuință să-i asigure confortul dorit. 

Referitor la tăierea pomilor, într-adevăr, este nevoie de autorizație de la primărie, nucii având un regim cu totul special. Însă, cel care trebuie să ceară tăierea nucilor la primăria de care aparține terenul este proprietarul. Așadar, expertul recomandă rezol-varea acestei probleme înainte de cumpărarea terenului,  prin negociere cu proprietarul. 

Taguri

Comentează știrea

Drew Brees Jersey
13 august 2014

how the needs and desires of people can inspire innovative designs and how prototyping methods are evolving for the design of digital technology. Drew Brees Jersey

??EMS
15 august 2014

Digital technology has changed the way we interact with everything from the games we play to the tools we use at work. Designers of digital technology products no longer regard their job as designing a physical object?beautiful or utilitarian?but as designing our interactions with it. ??EMS

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei