Ce trebuie să mănânce zilnic Porcușorul de Guineea

de Florica ZDRU Marţi, 24 Septembrie 2013 907
"Chestia pe care abia am auzit-o, cu porția zilnică de fân servită Porcușorului de Guineea, e o glumă, bănuiesc! Vă întreb pentru că am doi porcușori superbi de câteva luni și nu le-am dat niciodată așa ceva și văd că sunt bine mersi. Poate mă ajută medicul veterinar cu niște sfaturi, prin această rubrică. Svetlana Ihimov". 
Blând, frumos colorat, nostim și nepretențios, blând și frumos colorat, fără doar și poate, Porcușorul de Guineea rămâne preferatul copiilor și nu numai. Iar dacă sunt îngrijiți corect, aceste animale vă vor bucura mult timp cu compania lor. 
Doamnă Ihimov, referitor la alimentație, chiar dacă vi se pare ciudat, potrivit medicului veterinar Gheorghiță Mureșanu, fânul uscat este necesar zilnic din cauză că îi asigură animalului o bună digestie. Așadar, nu uitați să-i dați zilnic nu mai mult decât o mână de fân!
Apoi, nici apa nu trebuie să-i lipsească niciodată, întrucât aceste animăluțe au nevoie să bea destul de multă apă, care trebuie să fie și proaspătă, și curată. 
Pentru a evita problemele digestive, mâncarea în sine trebuie să fie proaspătă și de calitate. Porcușorului îi place să fie hrănit cu frunze de pătrunjel, morcov, sfeclă, napi, gulie, salată, varză, spanac, frunze de conopidă, mere și uneori grăunțe de grâu, porumb, mazăre, ovăz. Și nu în ultimul rând, din cauză că dinții cresc permanent, pentru tocirea lor se recomandă un colț de pâine uscată. 
Curățenia, esențială
La fel de importantă ca și fânul sau restul alimentelor este și păstrarea curățeniei. Pentru ca animalul să se simtă confortabil, vasul de sticlă, lădița de lemn în care stă să fie dotate cu un strat de talaș mereu proaspăt. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei