Rețetă franțuzească Ceapă umplută cu piept de pui

de Cuget Liber Sâmbătă, 01 Mai 2010 193
Ingrediente: 6 cepe albe olandeze (le găsiți în orice supermarket, dar puteți folosi și cepe obișnuite mari), un piept de pui mare, o bucată de brânză uscată sau parmezan, verdeață (mărar, pătrunjel, câteva fire de țelină și puțin tarhon), sare, piper, o cană vin alb, ulei, 2 gălbenușuri de ou, o lingură făină. Mod de preparare: 1. Curăță ceapa, lasă-i codița și taie un capac la distanța de două-treimi de vârf. Cu vârful cuțitului scoate conținutul cepei, astfel încât să mai rămână doar două-trei foi. Curăță pieptul de pui de piele și oase și taie-l fâșii, pe care le tai apoi și transversal. 2. Taie cât de fin poți verdețurile și ceapa scobită din cepele pentru umplut și amestecă totul cu carnea de pui, gălbenușurile de ou și brânza rasă (păstrezi două linguri cu brânză), puțin ulei, sare, piper. Cu acest amestec umple ceapa cu vârf, iar deasupra pune puțină brânză rasă și așază cepele într-o tavă adâncă, unsă cu ulei. 3. Separat, într-o cratiță, presară o lingură cu făină în puțin ulei, amestecă și stinge cu vin și o cană-două de apă. Adaugă sosul peste ceapă și lasă totul la cuptor circa o oră. Când pui preparatul la copt, sosul trebuie să acopere pe trei sferturi cepele. Se servește cu iaurt sau smântână atât ca aperitiv, cât și pentru prânz. Este o rețetă delicioasă!
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei