Cine nu poate sta mai mult în România

de Florica ZDRU Joi, 03 Aprilie 2014 376
Dacă sunteți cetățean al unui stat non UE, aveți deja un drept de ședere valabil în România, însă doriți să obțineți ședere pe termen lung pe teritoriul țării noastre, trebuie să îndepliniți anumite condiții. 
Impedimente. Atenție, însă, potrivit reglementărilor în vigoare, nu puteți primi un drept de ședere pe termen lung în România dacă vă încadrați în una dintre urmă-toarele categorii: aveți un drept de ședere temporară pentru studii, sunteți solicitant de azil sau beneficiar al protecției umanitare temporare sau aveți protecția temporară a statului român, vă  aflați în România cu viză de scurtă ședere sau viză/drept de ședere conferit de viza diplomatică sau de serviciu.
Cum se obține dreptul de ședere pe termen lung. Așadar, primul pas pentru a vă stabili domiciliul în România este obținerea dreptului de ședere pe termen lung. În acest sens trebuie să depuneți următoarele documente: cerere; documentul de trecere a frontierei (pașaport, titlu de călătorie etc.); acte doveditoare privind spațiul de locuit; dovada asigurării sociale de sănătate; dovada mijloacelor de întreținere (sunt exceptați membrii de familie ai cetățenilor români); certificatul de cazier judiciar eliberat de autoritățile române; documente de stare civilă (dacă este cazul); achitarea unor taxe. Puteți solicita acest drept pentru minori doar dacă ați primit dumneavoastră acest drept. De precizat că astfel de solicitări vor fi soluționate în maximum 6 luni, iar pentru motive obiective acest termen se poate prelungi cu încă 3 luni, însă cu înștiințarea solicitantului. Apoi, în 15 zile lucrătoare de la soluționarea cererii, veți primi răspunsul în scris. 

Taguri

Comentează știrea

cheaprbglasses.workingtonafc.co.uk
12 aprilie 2014
cheaprbglasses.workingtonafc.co.uk

Stiri Cetățenești : Cine nu poate sta mai mult în România | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online cheaprbglasses.workingtonafc.co.uk http://cheaprbglasses.workingtonafc.co.uk/

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei