Rețetă de post Clătite cu sos de lichior

de Cuget Liber Miercuri, 09 Martie 2011 654
Ingrediente clătite: un ou, 100 g făină, 250 ml lapte, 15 g unt topit, 2 lingurițe ulei. Ingrediente umplutură: 75 g unt, 2 linguri zahăr, 2 linguri suc portocale, 5 linguri lichior, coaja rasă de la o portocală, 3 lingurițe zahăr, 25 g alune de pământ mărunțite. Preparare blat: făina se amestecă cu oul, laptele, untul topit și uleiul până se omogenizează. Se ia o tigaie mică, se unge cu puțin ulei și se lasă pe foc până se încinge uleiul. Se toarnă în tigaie compoziție cât să acopere fundul și se lasă până când se rumenește, apoi se întoarce pe cealaltă parte și se lasă până se rumenește și aceasta. Operațiunea se repetă până când se termină compoziția. Umplutura: se freacă untul cu zahărul, se adaugă sucul de portocale, coaja de portocală rasă, 2 linguri de lichior și alunele. Apoi clătitele se așază în tavă împăturite în patru. Deasupra se toarnă umplutura și se dau la cuptorul încălzit la 180° C, pentru zece minute. Se scot din cuptor, iar deasupra se toarnă lichiorul rămas, încălzit într-o tigaie.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei