Colțul constănțeanului supărat

de Cuget Liber Sâmbătă, 10 Decembrie 2011 401
Statisticile continuă să arate că numărul accidentelor provocate de șoferi aflați sub influența alcoolului este în creștere. Oamenii cred că unii șoferi n-au nicio problemă să urce băuți la volan nu doar sub influența băuturilor alcoolice, ci și a stupefiantelor, din cauză că pedepsele pentru asemenea fapte sunt destul de blânde. Îngrijorat că anul trecut, în România și-au pierdut viața în accidente rutiere aproape trei mii de oameni, țara noastră fiind chiar pe primul loc într-un top negru întocmit de Europa pe tema tragediilor rutiere de acest fel, deputatul ieșean Tudor Ciohodaru a cerut, printr-un proiect legislativ, ca șoferii cu asemenea apucători care provoacă accidente mortale să fie acuzați de crimă cu premeditare și, drept urmare, să stea la închisoare de la 15 la 25 de ani.
"Mi-aș fi dorit ca un deputat de Constanța să inițieze un proiect de acest fel, dar acum nu mai are importanță autorul. Important este că un politician a dat tonul și sper ca societatea civilă să-l susțină. Nu doresc nimănui să treacă prin ce a trecut familia mea din cauza unui bețiv nemernic, de bani gata, care mi-a lăsat infirmă pe viață o soră și mi-a omorât un văr. Sper că nu e nevoie ca cineva să treacă neapărat printr-o tragedie de felul acesta ca să susțină un proiect de lege cu adevărat pentru descurajarea șofe-rilor bețivi. La noi nu merge de vorbă bună, e nevoie de legi drastice. Părerea mea este că atunci când moare un om din vina unui șofer bețiv sau drogat, nicio lege nu e drastică. Înțeleg, Doamne ferește, se întâmplă tot felul de accidente, mașina nu poate fi mereu stăpânită, dar atâta vreme cât nu e vorba de ceva intenționat, există circumstan-țe atenuante. Dar pentru un bețiv inconștient care gonește pe șosele și rade tot ce-i în calea lui, pentru ca apoi nici să nu-și aducă aminte ce-a făcut, nimic nu e prea mult" - este de părere Claudiu Anton, care ne-a mărturisit că are tot respectul pentru inițiatorul legii, cu condiția să nu-l abandoneze pe drum… 
Taguri

Comentează știrea

admirator
10 decembrie 2011
de felicitat initiativa!

Dar nu este suficient. Daca va uitati bine, asa zisa "fluidizare" a traficului auto in Constanta, a avut drept efect, posibilitatea posesorilor de masini puternice de a goni ca timpitii pe strazile orasului. (Parcarile ce au taiat trotuarele, scoaterea sinelor de tramvai etc. au dus la crearea de spatii pentru viteza.) Unde sunt limitattoarele de viteza in fata trecerilor de pietoni? Au fost citeva -pe ici colo- si au fost scoase. Asta arata ca primarul nu doreste sa fie limitata -in nici un fel- viteza bolizilor. Toate accidentele il au ca autor moral! (Oare fata aia nurlie, cu fi-su alaturi, la volanul unui BMW puternic mai dadea peste omul ala pe trotuar daca avea limitatoare de viteza in fata trecerii de pietoni? ) Ca veni vorba: felicitari pentru renuntarea la semafoare si construirea de sensuri giratorii. Dar la intersectia dintre Aurel Vlaicu si Cumpenii cind faceti sensul giratoriu? Ca banii i-ati luat, iar stopul ala merge doar pentru jumatati de strada, acum cind bulevadrul s-a latit considerabil. Cite accidente ati avut in zona? Nu va simtiti?

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei