Colțul constănțeanului supărat

de Cuget Liber Vineri, 17 Februarie 2012 303
Programul de lucru al ministe-relor, prefecturilor și instituțiilor deconcentrate din țară va fi armo-nizat, iar activitatea acestora se va desfășura între orele 8.00 și 16.00. Din moment ce nu este vorba despre o depășire a programului legal de opt ore, cititoarea noastră, Daria Voicu, nu înțelege de unde provine supărarea multora: "Probabil că pe unii funcționari îi deranjează schimbarea asta acum, pe timpul iernii, când ziua este mai scurtă. Așa sunt bugetarii de felul lor, meteosensibili? Se uită că mai sunt câteva zile și intrăm în primăvară, deja la opt dimineața o să fie soarele sus pe cer. În loc să se supere din cauza programului, mai bine să aibă grijă să nu se mai scoale cu fața la cearșaf. Ați înțeles că e vorba despre amabilitate și primirea clientului cu zâmbetul pe buze și răbdare. Dacă actualul prim-ministru ar putea să le schimbe și mimica feței, nu doar programul, cred că ar fi o reușită nemaiîntâlnită".
Despre disciplină
Cititoarea noastră vede în această măsură de unificare a programului de lucru în instituțiile din administrația centrală și locală un semnal subtil că este nevoie de mai multă disciplină din partea unor angajați din sistemul de stat. Lucrează în mediul privat și atrage atenția că în acest spațiu, puțini salariați își permit să comenteze sau să facă rabat de la program, și de lucru, și de ca-fea, și de țigară: "În ultimul timp, e așa un fel de luptă surdă între salariații de la stat și din privat. Ideea aproape generală este că bugetarii sunt cei favorizați, pe ei îi căinează toată lumea. N-am auzit pe nimeni să comenteze deciziile care se iau în privat".
Daria Voicu este de părere că orice salariat, fie bugetar, fie din mediul privat, nu trebuie să fie deranjat dacă în fișa postului este rezervat mai mult loc atitudinii la locul de muncă și respectului față de persoanele cu care se intră în contact: "Eu propun să se instituie programe de genul o zi fără func-ționari nervoși la ghișeu, și pentru bugetari, și pentru cei din privat care lucrează cu publicul".
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei