Colțul constănțeanului supărat

de Florica ZDRU Vineri, 07 Septembrie 2012 282
"După ce am citit articolul din Cuget Liber «Unde se duc restanțele bancare după ce clientul moare?» mi s-a părut normal să-mi fac și eu cunoscută situația neplăcută prin care am trecut. M-am gândit că oamenii care îmi vor afla povestea se vor gândi mai bine când fac un credit, fie și pentru cineva din familie, un bun prieten ș.a.m.d".

L-am citat pe Andrei Iuliu, cel care a făcut un credit bancar pe numele lui, întrucât cumnatul său, adică soțul surorii sale nu îndeplinea condițiile cerute de bancă. Numai că după ce s-a văzut cu banii în buzunar, ruda sa și-a încălcat promisiunea de a suporta lună de lună ratele bancare, cu toate că, verbal, își asigura cumnatul că este la zi cu achitarea creditului.
Cum se întâmplă în astfel de situații, autorul creditului s-a trezit cu somație de la bancă, prin care era avertizat că dacă nu va plăti datoria, o să fie executat silit. Ca să evite această procedură, și-a vândut mașina.
Suflați și-n iaurt!
"Și ce dacă e vorba de frate, soră, cumnat, prieten? Mergeți la avocat, la notar, faceți acte înainte, nu faceți împrumuturi pe înțelegeri verbale!"-acesta este semnalul pe care a dorit să-l transmită cititorul nostru. Așadar, pentru a evita asemenea situații, treceți pe la un notar, explicați-i ce doriți să faceți. Există posibilitatea ca acel credit să fie făcut ca o formă de împrumut către persoana respectivă, însoțit de un angajament scris, legal, în acest sens. E mult mai simplu dacă se va lua o măsură de prevedere, decât să vă luptați în instanță pentru a dovedi (dacă aveți și probele cerute de judecători!) unde au ajuns banii din propriul împrumut bancar. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei