Condimentele potrivite tipurilor de mâncare

de Cuget Liber Marţi, 10 Mai 2011 795
Pentru cei ce nu stăpânesc încă arta combinării condimentelor, specialiștii au o listă a celor mai potrivite condimente pentru fiecare tip de mâncare. Atenție, nu combinați mai mult de trei tipuri de condimente din întreaga listă, decât dacă acest lucru e specificat clar în indicațiile rețetei respective: l Carnea de vită: busuioc, da-fin, coriandru, chimen, mărar, gălbenele, maghiran, mentă, salvie, tarhon, cimbru (fără rozmarin) l Carnea de porc: anason, busuioc, hasmatuchi, coriandru, chimen, mărar, fenicul, lemongras, mentă, maghiran, rozmarin, salvie, tarhon, cimbru l Carnea de miel: mentă, busuioc, dafin, coriandru, chimen, mărar, lemongras, maghiran, rozmarin, salvie sau cimbru l Carnea de pasăre: busuioc sau dafin, coriandru, chimen, mărar, lemongras, gălbenele, maghiran, mentă, rozmarin, tarhon, salvie - la pui. La curcan puteți adăuga cimbru, la gâscă, salvie, iar la rață, mărar, mentă, rozmarin, salvie, tarhon l Peștele și fructele de mare trebuie asezonate cu anason, busuioc, coriandru, mărar, fenicul, lemon-gras, gălbenele, maghiran, mentă, pătrunjel, rozmarin, salvie, tarhon, cimbru l Pentru ficat: coriandru, salvie sau tarhon l Salate: anason, busuioc, hasmatuchi, coriandru, chimen, păpădie, mărar, soc, lemongras, gălbenele, mentă, pătrunjel, tarhon și cimbru l Pentru supe: chimen, mărar, fenicul, lemongras, leuștean, gălbenele, maghiran, mentă, urzici, tarhon, cimbru. Urmând aceste sfaturi, vei pu-tea crea rețete de o savoare unică.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei