Rețetă din Provence "Cozonac" de curcan cu dovlecei

de Cuget Liber Joi, 08 Aprilie 2010 434
Ingrediente pentru umplutură: 500 g piept de curcan fără piele, trei dovlecei, o linguriță cu pudră de cimbru, ulei pentru prăjit, sare și piper. Pentru blat: cinci ouă, 250 g făină, trei linguri cu ulei, trei linguri cu lapte, o linguriță de drojdie uscată, unt cât o nucă. Preparare: Spală și curăță dovleceii și rade-i cu răzătoarea mare. Taie carnea de curcan în bucățele cât o nucă. Încinge uleiul într-o tigaie, pune bucățelele de carne și rumenește-le circa cinci minute, adaugă dovleceii, cimbrul, sare și piper după gust. Ține totul pe foc zece minute, apoi lasă deoparte să se răcească. Sparge ouăle și bate-le ca pentru omletă. Adaugă drojdia, laptele și uleiul, apoi făina. Frământă aluatul cu mâna. Întinde o foaie mai mare decât vasul în care coci cozonacul. Unge o tavă clasică de cozonac, pune foaia de aluat, adaugă umplutura, apoi acoperă cât de bine poți cu aluat. Coace cozonacul în cuptorul încins circa 45 de minute, la foc potrivit. Scoate cozonacul din tavă după ce s-a răcorit puțin și servește această bunătate cu salată.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei