Sfaturi Cum să păstrați bucătăria lună vara (1)

de Cuget Liber Vineri, 30 Iulie 2010 473
l Căldura favorizează înmulțirea microbilor în spațiile de gătit, putând contamina alimentele. Nerespectarea igienei riguroase în bucătărie, mai ales în momentul preparării mâncărurilor, crește riscul de apariție a bolilor infecțioase și a tulburărilor digestive, avertizează specialiștii. l Bucătăria este un spațiu propice de multiplicare a bacteriilor și a insectelor de tipul muștelor, gândacilor sau furnicilor. Astfel, în condiții de temperaturi ridicate și de umiditate moderată, alimentele se alterează și se contaminează mai rapid cu diferiți microbi, dacă nu sunt depozitate corespunzător. l În plus, specialiștii spun că insectele pot răspândi germenii febrei tifoide, ai hepatitei A și ai toxiinfecțiilor alimentare. De aceea, mai ales pe timpul verii, trebuie luate măsuri riguroase de igienă pentru a împiedica pătrunderea și înmulțirea acestora. l Pentru a preveni alterarea alimentelor și riscul de transmitere a unor maladii microbiene sau virale, specialiștii susțin că e nevoie ca pe tot parcursul anului, dar mai ales vara, să se recurgă la măsuri riguroase în ceea ce privește păstrarea alimentelor, întreținerea veselei și instrumentelor de bucătărie, dar și la măsuri de dezinfecție, dezinsecție și de deratizare a bucătăriei în cazul în care este nevoie.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei