Medicul de gardă Cum se folosește corect ața dentară

de Florica ZDRU Marţi, 08 Octombrie 2013 110
"Stomatologul aproape că m-a obligat să folosesc ață dentară, după lucrările care mi le-a făcut, dar mi-a fost rușine să-i spun că îmi sângerează mereu gingiile după folosire… Poate mă ajută medicul, prin această rubrică, cu niște sfaturi mai pe înțeles. Vă mulțumesc, Ana F., 46 ani".
v v v
Prima recomandare a medicului stomatolog Loredana Stănică în legătură cu ața dentară este aceea că nu trebuie folosită agresiv. Mai exact, ar trebui să fie trasă ușor-ușor printre dinți, fără mișcări bruște, pentru a evita agresarea și implicit sângerarea gingiei. Folosită corect, ața își va arăta roadele în scurt timp. Așadar, folosiți cu încredere mătasea dentară cel puțin o dată pe parcursul unei zilei.
Beneficii
Ața dentară trebuie folosită pentru că îndepărtează atât resturile alimentare, cât și placa bacteriană dintre dinți, unde chiar și cele mai bune periuțe sau paste nu-și pot face treaba cu eficiență maximă. În plus, acest obicei nu trebuie întrerupt, întrucât placa bacteriană reapare pe dinții curați în circa patru ore după periere. Tocmai de aceea este bine să vă periați dantura și să folosiți inclusiv ața dentară în mod constant. Iar dacă în unele perioade, din diferite motive, ați renunțat la ața dentară, asta nu înseamnă că există vreun motiv care să vă împiedice să vă reluați beneficul obicei. Mai ales că utilizarea acesteia nu trebuie făcută la un moment precis al zilei. Nu e nicio problemă dacă o folosiți într-o pauză, la locul de muncă, sau când ajungeți seara, acasă, important este să nu renunțați. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei