Cum se obține pașaportul electronic

de Florica ZDRU Miercuri, 11 Decembrie 2013 161
"Fiica mea a avut mereu certuri pe seama copilului, pe care, după divorț, instanța i l-a dat ei să-l crească. Băiețelul are 12 ani, tatăl lui vrea să-i facă pașaport electronic, iar fiica mea nu e de accord să iasă din țară fără ea. Nu mai are încredere deloc în fostul soț nici dacă e vorba despre copilul lor, pe care și tatăl lui îl iubește. Mai poate ginerele să-i facă pașaport dacă nu semnează și fata mea? Aștept cu nerăbdare un răspuns. Cu stimă, Iulia Oprea".
v v v
Doamnă Oprea, potrivit reglementărilor în vigoare, minorilor cetățeni români care nu se află în una dintre situațiile de suspendare a exercitării dreptului la libera cir-culație în străinătate li se eliberează pașapoarte simple electronice numai în următoarele condiții: a) în cazul minorului care nu a împlinit vârsta de 14 ani, numai la cererea ambilor părinți, a părintelui supraviețuitor, a părintelui căruia i-a fost încredințat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă sau, după caz, a reprezentantului legal; b) în cazul minorului care a împlinit vârsta de 14 ani, la cererea acestuia, numai cu acordul ambilor părinți, a părintelui supraviețuitor, a părintelui căruia i-a fost încredințat prin hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă sau, după caz, a reprezentantului legal.
Litigii între părinți. Emiterea pașaportului simplu electronic pentru minor, în situația în care există neînțelegeri între părinți cu privire la exprimarea acordului ori unul dintre părinți se află în imposibilitatea de a-și exprima voința, se efectuează numai după soluționarea acestor situații de către instanța de judecată, care se pronunță în condițiile legii. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei