Medicul de gardă Cum se recunoaște "adevărata" insolație

de Florica ZDRU Vineri, 15 August 2014 109
"Merg la plajă și aproape că nu este zi să nu aud tot felul de doamne plângându-se că au făcut insolație. Eu știu că insolația e ceva grav. Cum se recunoaște adevărata insolație?" – întreabă Cornelia Datcu.
v v v
Indiscutabil, insolația chiar este ceva grav, ne-a confirmat și dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center. Însă, adevărata insolație apare atunci când organismul nu reușește să-și regleze singur temperatura, care continuă să crească, depășind 40 de grade. Printre semnele care apar imediat se numără: dificultăți de respirație, ritm cardiac accelerat, stări de confuzie, pierderea cunoștinței, convulsii, de neliniște și anxietate, transpirație abundentă, înroșirea pielii și senzație de uscăciune, stări de vomă și diaree.
În astfel de situații, organismul trebuie răcorit cu buretele sau cu un spray special.
Important! Atunci când temperatura aerului depășește 26 de grade, riscul de a face insolație este din ce în ce mai mare Persoana care a făcut insolație trebuie mutată într-un loc umbros și răcoros, așezată astfel încât pielea să fie aerisită pe o suprafață cât mai mare posibil. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei