Curățenie în casă cu miraculoasa lămâie

de Cuget Liber Miercuri, 27 Martie 2013 573
Tot ce este natural face bine sănătății! Așadar, încercați ca și mediul în care trăiți să fie purificat cu produse naturale – acestea sunt avertismentele zilnice ale medicilor. Cum curățenia este prima condiție pentru un mediu sănătos, unul dintre produsele naturale folosite din timpuri străvechi pentru lustruirea casei este lămâia. Totul se datorează capacității acestui fruct de a curăța, dezinfecta și schimba mirosul casei. 
Iată doar câteva dintre modurile în care o puteți folosi în diverse scopuri.
Înlătură mirosurile urâte. Mireasma neplăcută din frigider va dispărea ca prin minune dacă pui o jumătate de lămâie în interior, pe ușă. Zeama de lămâie o poți folosi pentru a împrospăta mirosul unei camere în care s-a fumat, îmbibând cu ea un burete de bucătărie pe care îl așezi în acea cameră. Tot cu zeamă de lămâie speli mai bine vasele și tacâmurile în care s-a servit pește. Acționează ca un insecticid. Pentru a îndepărta furnicile este de ajuns să pui coji de lămâi în principalele locuri pe unde trec. Uleiul esențial conținut de coji le va face să dispară, ca să nu mai vorbim că este și o metodă prietenoasă cu mediul înconjurător.
Inamicul calcarului și al murdăriei. Un burete îmbibat cu zeamă de lămâie elimină calcarul depus pe gresie, faianță sau de pe oricare alte obiecte casnice. Cu acest burete freci bine zona murdară, dar la fel de ușor o poți curăța și cu o jumătate de lămâie. Chiar și aparatele electrocasnice le poți face să strălucească de curățenie frecându-le cu o bucățică de lămâie stoarsă bine înainte. La sfârșit, clătește bine și șterge cu o cârpă moale.
Curăță obiectele din piele. Obiectele din piele sau mobilierul acoperit cu piele vor arăta ca noi dacă le cureți cu un amestec de zeamă de lămâie și albuș de ou. După aceea, petele le vei freca folosind lapte hidratant, care ajută și la protejarea pielii de murdărie.
Lustruiește argintăria. Toate bijuteriile din argint au tendința să-și schimbe culoarea odată cu trecerea timpului. Nu e deloc greu să le dai o nouă față dacă le cureți cu un burete umezit în zeamă de lămâie. Clătește-le imediat din abundență cu apă călduță și șterge-le cu o bucată de pânză fină. În același mod poți curăța și tacâmurile din inox sau din argint. O altă metodă este să le pui în zeamă de lâmâie și apă (o parte zeamă de lâmâie la cinci părți de apă) cu care să le freci foarte bine.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei