De ce e bine să consumăm scorțișoara

de Cuget Liber Joi, 14 Noiembrie 2013 288
Cu toate că este vedeta sezonului rece, scorțișoara poate fi folosită pe tot parcursul anului, întrucât are numeroase beneficii asupra organismului, arată Click pentru femei. Totul, din cauză că este bogată în carbohidrați, proteine, grăsimi, fibre, fier, potasiu, calciu, fosfor și vitaminele A, C, tiamină, niacina și riboflavină. 
Remediu pentru dureri de cap
Datorită acestor nutriențil, scorțișoara este un bun remediu pentru durerile de cap, tratează acneea, atunci când este folosită ca mască facială și îmbunătățește circulația sanguină, prevenind creșterea tensiunii arteriale.
Dușmanul colesterolului
De asemenea, scorțișoara s-a dovedit a fi eficientă și în scăderea trigliceridelor și a colesterolului, dar și în stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.
Prietenul memoriei
În plus, cercetările arată că această mirodenie reduce tensiunile nervoase și are un rol important în îmbunătățirea memoriei, chiar și mirosirea acestui condiment dând un impuls creierului. Dacă este consumată în combinație cu piper și miere, scorțișoara este eficientă în tratarea durerilor de gât, gripei, malariei și răcelii, datorită proprietăților sale antiseptice. Și nu în ultimul rând, scorțișoara este un bun remediu pentru flatulență, greață, diaree sau indigestie.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei