Desert ideal de week-end

de Cuget Liber Sâmbătă, 04 Iunie 2011 411
Ingrediente: 400 g biscuiți simpli, 250 g unt, esență de vanilie, 2 pliculețe gelatină, 600 ml iaurt simplu, 3-4 linguri de zahăr pudră, căpșuni pentru ornat. Mod de preparare: Întâi mărunțim biscuiții, apoi îi amestecăm cu unt și esența de vanilie. Omogenizăm bine. Următorul pas este să așezăm compoziția într-o tavă cu pereții detașabili sau într-o cratiță cu un diametru de 28 centimetri, tapetată cu folie alimentară. Se ține la frigider. Preparare cremă: Înmuiem pliculețele de gelatină în șase linguri de apă călduță, apoi amestecăm cu 200 ml apă rece, după care punem la încălzit pe baie de aburi. Când este gata, gelatina devine ca o pastă. Se ia de pe foc și se amestecă cu iaurtul și zahărul pudră, după care se pune peste blatul de biscuiți și se mai ține la frigider circa una-două ore. Se ornează cu căpșuni sau cu orice alte fructe, în funcție de preferință. Este o tartă foarte gustoasă și potrivită acestui sezon.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei