Desert răcoros rapid

de Cuget Liber Vineri, 15 Iulie 2011 495
E atât de delicios, încât nu e de mirare că italienii au păstrat această rețetă ce datează din antichitate!
Panna Cotta cu fructe
Ingrediente: 500 ml de frișcă bătută, un bețișor de vanilie, 40 g zahăr pudră, 3 pliculețe de gelatină, ciocolată răzuită. Pentru sosul de fructe: 400 g fructe de pădure, 100 g zahăr pudră, 50 ml lichior de fructe.
Mod de preparare: Pune gelatina la înmuiat în apă și las-o vreo zece minute. Taie bețișorul de vanilie pe lungime, înlătură coaja și păstrează-i pulpa. Încălzește frișca, adaugă zahărul și pulpa de vanilie, apoi fierbe amestecul circa opt minute. Scoate gelatina din apă și adaug-o în crema fierbinte. Amestecă până se dizolvă și apoi ia-o de pe foc. Las-o la răcit, după care toarn-o în boluri sau ceșcuțe, clătite înainte cu apă rece, ca să nu se lipească preparatul. Pune-le la frigider pentru minimum șase ore, ca să se întărească. Fierbe fructele de pă-dure cu zahărul și lichiorul circa cinci mi-nute. Lasă sosul să se răcească. Înainte de a servi Pana Cotta, bagă bolurile rapid în apă fierbinte, pentru ca desertul să se dezlipească ușor, apoi răsturnați-l în farfurii. Decorează cu ciocolată și sos de fructe. Servește imediat.
Taguri

Comentează știrea

pisici
15 iulie 2011
PANNA COTTA

bbnmiuigfdr

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei