Rețeta zilei Dulceață de prune brumării

de Cuget Liber Miercuri, 25 August 2010 550
Ingrediente: 50 - 70 prune fără sâmburi (circa 1 kg), 1 kg zahăr, zeama de la jumătate de lămâie. Preparare: Spălați, scurgeți și scoateți sâmburii de la prune. Puneți-le în vasul larg în care urmează să faceți dulceața, în straturi alternative, prunele și zahărul presărat și lăsați până a doua zi, întorcându-le cu grijă de câteva ori. A doua zi puneți vasul pe foc, peste o tablă, întâi la foc mic, amestecând continuu, până se topește tot zahărul, apoi la foc mai tare, până când dulceața este legată (proba cu picătura). Spre sfârșitul fierberii adăugați zeama de lămâie. Această dulceață necesită puțină atenție deoarece se poate lipi repede de fundul vasului. De aceea este bine să amestecați continuu cu o spatulă de lemn. După ce e gata, lăsați vasul acoperit cu un șervet curat, udat și bine stors, până când dulceața se răcește complet. Puneți apoi în borcane, capsați și păstrați-le în cămară.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei