Medicul de gardă Durerea de genunchi, ca o "teroare"!

de Florica ZDRU Miercuri, 22 Mai 2013 525
"Dacă nici eu n-am făcut mișcare la viața mea, atunci n-a făcut nimeni. Cu toate astea, nici n-am împlinit 45 de ani și simt durerea de genunchi ca pe o teroare maximă. Nu e cam devreme pentru așa ceva? Plus că în momentul când mă ridic de pe scaun, mă ia transpirația de durere. Trebuie să fac tratament de recuperare sau cu medicamente? Mi-ar fi de folos părerea unui medic specialist. Vă mulțumesc anticipat pentru înțelegere, Diana Vâlcu".
v v v
După cum ne-a explicat dr. Sibel Demirgian, medic primar recuperare, medicină fizică și balneologie în cadrul Clinicii Homeomed, cauza cea mai întâlnită a durerilor de genunchi este osteoartrita, mai exact artroza sau reumatismul degenerativ. Cât privește factorii care contribuie la declanșarea acestor dureri, statul prelungit, fie pe scaun, fie în picioare, obezitatea, ca și vârsta înaintată sunt numai câțiva enumerați de specialist.
Tratament
Înainte de a se trece la tratamentul propriu-zis, sunt necesare câteva investigații, respectiv radiografie, RMN. Totul, din cauză că fără a se cunoaște cauzele care duc la declanșarea durerilor de genunchi, nu se poate recomanda tratamentul necesar: "La Homeomed, în cabinetul nostru de fizioterapie, dispunem de dotările necesare pentru efectuarea procedurilor impuse în astfel de situații. Important este ca pacientul să conștientizeze că are nevoie de ajutor de specialitate și să ajungă la medic înainte ca durerile să devină insuportabile". 
Taguri

Comentează știrea

admirator
22 mai 2013
sfatul meu:

ca unu' patit: pina nu faci analize nu poti face nimic; incearca (pina atunci) cu Milurit (una pe zi) si elimina carnea din alimentatie. Dar analizele iti spun cel mai bine ce sa faci. Pina la RMN (care e cam scump...) fa o analiza de sange; uremia in primul rand si o radiografie obisnuita. Daca asa nu faci nimic, mergi la RMN... Dar in 70% din cazuri, primele doua analize sunt suficiente... Ramin ceilalti, sa mearga si la RMN.. Sanatate!

admirator
22 mai 2013
mai ales

carnea de pui! e cea mai nociva (?!!!); curios, dar asta e; daca ai uremia mare, trebuie sa elimini carnea din alimentatie total; in caz ca mai poftesti ceva, incearca foarte putina carne de porc. (Mda, purcelul mult hulit da rezultate bune in aceasta boala. Dar putina.) Dar analizele, intii. Pe urma, e foarte usor sa stabilesti tratamentul...

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei