Ești cetățen European, ai o grămadă de drepturi

de Cuget Liber Vineri, 05 Iulie 2013 75
Una dintre cele mai sensibile probleme ale perioadei actuale, când comerțul electronic a luat avânt, este protectia datelor cu caracter personal, extreme de importantantă pentru siguranța oricărui comerciant online. 
Așadar, potrivit reglementărilor europene, orice site de comert electronic este implicat in mod direct în prelucrarea unor date cu caracter personal. Fie că se cer în mod obligatoriu date cu caracter personal pentru înregistrarea utilizatorilor înainte de procesul de cumpărare, fie că se cer datele doar pentru a permite plata sau pentru a trimite bunurile sau serviciile – practic nu există nicio situație în care un site de comerț electronic să nu colecteze date cu caracter personal. 
În domeniul datelor cu caracter personal, mai puțin cunoscut în România la ora actuală, există și un act normativ - Lege nr. 677 din 21 noiembrie 2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date - care stabilește condițiile generale cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, ce date pot fi prelucrate și ce obligații au cei care le prelucrează (operatorii).
Mare grijă la numele de domeniu și conflictul cu marca înregistrată. 
Alegerea numelui de domeniu care să aparțină site-ului de comerț electronic are o importanță deosebită, mai ales că întreaga promovare a magazinului se va lega de această adresă de pagină web. De aceea, este extrem de necesar ca odată ales numele de domeniu, să nu existe în viitor nicio problemă juridică în legătură cu folosirea lui. 
Dreptul de autor asupra elementelor din magazin. Ideea de bază este că trebuie să ne asigurăm că toate operele care sunt protejate de drept de autor care intră în site-ul nostru sunt în proprietatea firmei care gestionează magazinul, sau pot fi utilizate de firmă fără restricții. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei