Rețeta zilei Fantezie culinară de vară

de Cuget Liber Vineri, 17 Iunie 2011 310
Ingrediente: 2 dovlecei, 2 cartofi, 2 roșii, un ardei gras, o ceapă, 250 g ciuperci proaspete, 2 morcovi, 2 linguri ulei, 100 g sos de roșii, boabe de piper, dafin, cimbru. Pentru sos: 2 căței usturoi pisați, un pumn de mărar, o ceașcă de iaurt.
Mod de preparare: Mai întâi cureți dovleceii, îi tai în felii de juma’ de centimetru și îi frigi pe tigaia grătar. Iei apoi tigaia normală și rumenești ceapa în două linguri de ulei. Când e sticloasă, adaugi cartofii și-i... perpelești cât să se înmoaie. La urmă, adaugi restul de legume: felii de roșii, bucățele de ardei, ciuperci rupte cu mâna și un morcov tăiat cubulețe. După zece minute, oprești focul. Pui pe fundul unei tigăi bețigașe de morcov, iar peste ele așezi feliile de dovlecel. Adaugi sucul de roșii, boabele de piper, frunzele de dafin și cimbrul. Dacă lichidul nu acoperă complet legumele, completezi cu puțină apă. Pui totul în cuptorul încins pentru circa 30 de minute sau până observi că s-au înmuiat cartofii. La sfârșit, pui... fantezia cu dovlecei în farfurii și îi adaugi și un sos făcut din usturoi, iaurt și mărar. Este un deliciu!
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei