Colțul constănțeanului supărat Interziceți tatuajele la minori!

de Cuget Liber Miercuri, 02 Noiembrie 2011 614
Zodii, însemne tribale, simboluri chinezești, portrete sau numele celor dragi - sunt doar câteva dintre modelele preferate de clienții saloanelor care realizează tatuaje. De când a aflat că atât reacțiile ad-verse, cât și permanența tatuajelor pe piele trebuie luate în considerare atunci când se face această ale-gere, din cauza a tot felul de riscuri, Adriana Zidaru a început să-și facă griji pentru nepoata sa, pe care a crescut-o de mică: "Nu sunt o demodată, înțeleg că e demo-crație și fiecare e liber să se pavoazeze cum vrea. Dar de ce, în societatea asta, se permite orice atunci când la mijloc sunt și minori? Se iau și ei după cei mari. Iar când e vorba de tatuaje, sunt primii, deh, se dau mari! Sunt foarte supărată că s-a ajuns până acolo încât tot ce zboară se mănâncă. Dar cum în cazul nepoatei mele răul e deja făcut, aș vrea să știu de ce nu se interzic prin lege tatuajele astea, măcar la minori?".
Femeia își explică disperarea pentru că specialiștii pe care i-a consultat în ultimul timp i-au explicat că durata în care tatuajul este eliminat depinde foarte mult de suprafața pe care acesta o ocupă, iar dacă laserul folosit la îndepăr-tarea tatuajului nu este adecvat, pot rămâne semne asemănătoare arsurilor. De asemenea, cu cât suprafață tatuată este mai mare, cu atât sunt necesare mai multe ședințe de eliminare a tatuajelor.
Este conștientă că propunerea ei va fi primită mai ales de tineri cu ostitilitate, dar consideră că este și responsabilitatea părinților să atragă atenția că nu tot ceea ce este permis la persoanele majore trebuie permis și la minori. Atâta vreme cât s-a demonstrat că, după tratamentul de înlăturare, pielea va rămâne cu sechele inestetice, femeia se întreabă dacă un asemenea moft se mai justifică în vreun fel, mai ales la fete?
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei