Leacuri pentru ulcerul gastric

de Cuget Liber Marţi, 15 Octombrie 2013 243
Ai dureri în capul pieptului, te chinuie arsurile și grețurile după ce ai mâncat? Toate aceste simptome neplăcute ale ulcerului gastric se pot agrava dacă sunt netratate. Vino de hac bolii cu ajutoare la-ndemână!  Ulcerul gastric e dat de apariția unei leziuni în mucoasa protectoare a stomacului. Secrețiile prea acide, mucoasa fragilă, tratamentul îndelungat cu aspirină ori medicamente antiinflamatoare sau prezența unei bacterii numită Helicobacter pylori sunt cauzele bolii. Din fericire, cu remedii din natură, a căror eficiență a fost dovedită de-a lungul timpului, poți ameliora această afecțiune.
Usturoi și propolis. Datorită capacității lor de antibiotice naturale, ajută la stârpirea bacteriei Helicobacter pylori, responsabilă cu neplăcerile stomacale. Usturoi. Pentru un rezultat eficace, mănâncă-l crud – dar nu mai mult de patru căței pe zi. Dacă nu-l suporți crud, lasă-l la macerat 1-2 ore în ulei de măsline extravirgin. Propolis. Acționează ca un antibiotic, reduce inflamațiile, regenerează celulele și întărește sistemul imunitar. Consumă extract de propolis, 20 de picături zilnic, în trei etape. Protejează stomacul cu sucuri vegetale, pentru că au capacitatea de-a forma un strat protector, care ferește peretele stomacal de acțiunea agresivă a acizilor gastrici.Cele mai eficace provin din: Semințe de in. Lasă la macerat peste noapte, în apă minerală, 30 de grame de semințe. Dimineața, vei avea în recipient un lichid transparent și vâscos. Bea-l pe tot parcursul zilei. Nalbă mare. Fă un decoct din rădăcini și folosește lichidul rezultat. Dacă poți recolta frunzele proaspete ale acestei plante, adaugă-le în salate.
Aloe vera. Sucul este bogat în polizaharide, substanțe care stimulează imunitatea și regenerează țesuturile. Bea o lingură cu suc la 20 de minute, după fiecare masă. 
Sucurile anumitor legume sau fructe au capacitatea de-a neutraliza aciditatea stomacală. Poți urma cure cu suc de câte 5 zile. Varză. Zilnic, bea două linguri de suc proaspăt de varză, după fiecare masă. Sucul se obține mixând câteva foi de varză cu un pic de apă. Cartof. Sucul de obține ușor, cu ajutorul unui storcător de fructe. Îl poți amesteca cu suc de morcovi, țelină, sfeclă. Nu trebuie storși cartofii încolțiți sau care au coaja de nuanță verzuie.
Solutia naturista pentru gastrită. Contra gastritei, poți folosi uleiul de măsline. Este bogat în substanțe nutritive și în antioxidanți. Practic, dacă iei o lingură de ulei în fiecare dimineață, pe stomacul gol, vei observa o scădere, până la dispariție, a simptomelor bolii. Uleiul obținut prin presare la rece este cel mai recomandat și cel mai sănătos.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei