Marele secret al clătitelor perfecte

de Cuget Liber Sâmbătă, 01 Noiembrie 2014 202
Combinarea ingredientelor, esențială pentru reușita clătitelor. Așadar, să nu pui niciodată întâi ouăle și apoi laptele peste ele, după care să presari făina în ploaie. Dacă îți dorești clătite savuroase, specaliștii Culinar.ro îți recomandă să pui întâi făina în castron, apoi să faci în mijloc o adâncitură și abia acolo să torni ouăle, făina și uleiul. Amestecă-le apoi cu grijă dinspre centru înspre mijlocul castronului, încet, până se omogenizează.
Calitatea ingredientelor, importantă. Dacă ai posibilitatea, alege întotdeauna ouă de casă. Colorează mai frumos, sunt mai hrănitoare, iar clătitele ies mai pufoase datorită albușului mai consistent. Dacă vrei clătite ceva mai slabe caloric, poți folosi lapte semi-degresat, însă în niciun caz complet degresat, căci vei pierde tocmai consistența pufoasă a clătitelor. Nici să nu-ți treacă prin cap să folosești ulei de măsline, pentru că, la temperaturi ridicate, împrumută clătitelor din gustul amărui. Iar dacă vrei umplutură dulce pentru clătite, ia-ți gândul, căci vei strica tot. Folosește ce este mai simplu, adică făină albă, fără agenți de îngroșare încorporați și ulei vegetal. Clătitele clasice nu trebuie să crească. 
Taguri

Comentează știrea

Ion
1 noiembrie 2014
voi cititi inainte ce publicati?

In primul rind, "specalistii" culinar.ro sint niste mamaite care isi dau cu parerea. In al doilea rind, numarati cite timpenii ati strins in trei rinduri: 'specalistii', 'in mijlocul fainii pui faina', 'amesteci dinspre centru inspre mijloc'.

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei