Meniu de week-end

de Cuget Liber Sâmbătă, 11 Februarie 2012 306
Aperitiv din mere, toffu și susan Ingrediente: 3 mere acrișoare, curățate de miez și coajă, tăiate în felii subțiri; 100 g tofu (brânză din lapte de soia), tăiată în cuburi; 2 țeline date pe răzătoarea mare; 6 frunze de salată; 2 linguri de oțet alb de orez sau de mere; 2 linguri de maioneză; 2 lingurițe semințe de susan, sare de mare și piper după gust.Mod de preparare: Se amestecă merele cu țelina, oțetul și tofu. Se pun frunzele de salată pe farfurii, după care se așează compoziția. Se amestecă maioneza cu semințele de susan și se toarnă deasupra. "Cozonac" de curcan cu dovlecei Ingrediente pentru umplutura: 500 g piept de curcan fără piele, trei dovlecei, o linguriță cu pudră de cimbru, ulei pentru prăjit, sare și piper.Pentru blat: cinci ouă, 250 g făină, trei linguri cu ulei, trei linguri cu lapte, o linguriță de drojdie uscată, unt cât o nucă.Preparare: Spală și curăță dovleceii și rade-i cu răzătoarea mare. Taie carnea de curcan în bucățele cât o nucă. Încinge uleiul într-o tigaie, pune bucățelele de carne și rumenește-le circa cinci minute, adaugă dovleceii, cimbrul, sare și piper după gust. Ține totul pe foc zece minute, apoi lasă deoparte să se răcească. Sparge ouăle și bate-le ca pentru omletă. Adaugă drojdia, laptele și uleiul, apoi făina. Frământă aluatul cu mâna. Întinde o foaie mai mare decât vasul în care coci cozonacul. Unge o tavă clasică de cozonac, pune foaia de aluat, adaugă umplutura, apoi acoperă cât de bine poți cu aluat. Coace cozonacul în cuptorul încins circa 45 de minute, la foc potrivit. Scoate cozonacul din tavă după ce s-a răcorit puțin și servește această bunătate cu salată. Cozonac deliciosIngrediente: 1 kg de făină, 10 gălbenușuri, 100 grame unt, 150 ml ulei, 400 grame zahă, 400 grame nuci, 2 lingurițe de rom, 200 grame de stafide, 1/2 litru de lapte, drojdie de bere, 5 linguri mari de cacao. Mod de preparare: Se macină nucile prin mașină și se încălzește laptele. Într-o jumătate din cantitatea de lapte se adaugă tot zahărul și se lasă la răcit. Se amestecă patru linguri de făină cu cealaltă cantitate de lapte. Se freacă o lingură de zahăr cu o bucată de drojdie de bere (cât încape într-o lingură) și se pune peste amestecul de făină cu lapte. Se amestecă și se lasă la dospit. Peste gălbenușuri se pune sare, apoi se pun gălbenușurile peste făină, se adaugă coca crescută și se frământă. Se pune laptele cald peste făină, se amestecă ouăle în aluat și se frământă cam un sfert de oră, apoi se adaugă ulei și unt. Se frământă timp de o oră aluatul (sau până când începe să facă… bășici), apoi se amestecă nucile măcinate cu cacao și cu stafide. Se toarnă peste amestecul de nuci și cele două lingurițe de rom, apoi se întinde amestecul pe foaia de aluat. Se rulează foaia de aluat prinzând înăuntru umplutura. Se lasă o oră la căldură, pe marginea aragazului. Se unge cu ou, apoi se pune tava la cuptor pentru 45 de minute. La cât de rece este vremea, un asemenea desert pare cel mai potrivit.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei