Meniu pentru masa de Florii

de Cuget Liber Sâmbătă, 07 Aprilie 2012 1179
Salată cu pere și nuci
Ingrediente: 4 linguri cu ulei de măsline, o ceașcă cu miez de nucă, 2 pere coapte bine, sucul de la o jumătate de lămâie, 140 grame de foi de năsturel sau spanac, două fructe de avocado, tăiate bucățele. Mod de preparare: Pune la foc uleiul de măsline și adaugă nucile. Lasă-le două, trei minute, până se rumenesc. Taie perele felii și așază-le într-un vas, apoi stropește-le cu sucul de lămâie. Într-un castron de salată amestecă spanacul cu perele, sucul de lămâie, nucile și avocado.
Scrumbie în hârtie de pergament
Un pește drag românului, gătit în maniera rafinată a francezului. O scrumbie preparată înnăbușit, pentru a scoate sucurile deosebite ale acestui pește gras, cu un gust și o textură aparte. O scrumbie simplă, nature, pentru a păstra gustul autentic al peștelui.Ingrediente: 4 scrumbii, 4 foi de dafin, 4 linguri ulei de măsline, sare, piper. Ingrediente pentru sos: zeama de la două lămâi, 100 ml ulei de măsline extravirgin, 4 linguri pătrunjel verde tocat. Preparare: Această rețetă se poate găti atât la cuptor, cât și la grătar. Încingeți cuptorul la 200 de grade Cesius. Eviscerați și curățați peștele. Pregătiți patru bucăți de hârtie de pergament, suficient de mari cât să cuprindă peștele de cel puțin două ori. Ungeți peștele cu ulei de măsline, apoi potriviți de sare și piper. Introduceți câte o foaie de dafin în fiecare pește, apoi împachetați peștele în hârtie de pergament și puneți-l la cuptor, pe plită sau pe grătar pentru 20-25 de minute. Faceți sosul rece: amestecați sucul de lămâie cu uleiul de măsline, pătrunjelul, sare și piper. Atenție când scoateți peștele la eventualii aburi pe care îi poate elibera îndepărtarea hârtiei de pergament. Serviți peștele cald, cu sucul din hârtie, și garnituri de cartofi, legume, cartofi cu spanac etc, stropit cu sosul de lămâie. Dacă gătiți scrumbia la grătar, hârtia își va schimba culoarea și chiar se va pârli la suprafață. Nu vă faceți griji atâta timp cât sucul peștelui este în siguranță.
Învârtită cu mere
Un desert ușor de preparat și foarte gustos. Ingrediente: 6 mere, sănătoase, nu prea mari, zahar, scorțișoară, un ou, foietaj. Dacă nu vrei să cumperi foietaj, iată cum prepari aluatul: o ceașcă de caimac (smântână de pe lapte fiert); o ceașcă de făină; unt proaspăt cât o nucă; zahăr pudră; un praf de sare. După ce ai format coca, se acoperă și se lasă zece minute să se odihnească. Aluatul este mai fraged dacă este făcut cu o zi înainte de întrebuințare și păstrat la rece până a doua zi. Nu trebuie frământat prea mult, deoarece devine elastic și nu crește în cuptor. Cum faci ca merele să fie "învârtite" în aluat: Cureți merele de coajă și le dai prin răzătoare. Se adaugă zahărul și scorțișoara. Se pune umplutura în foietaj și se "asamblează", ca o pâine împletită. Se unge cu ou, se așază într-o tavă și se coace la foc potrivit. Când este gata, se presară zahăr pudră.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei