Meniu pentru sărbători

de Cuget Liber Joi, 15 Decembrie 2011 926
Gustare festivă
Ingrediente: 10 roșii cherry, un pachet mozzarella biluțe, un pachet felii de brânză telemea, 100 g bacon feliat subțire, 50 g salam uscat feliat subțire, 250 g piept de pui, 50 g cârnăciori uscați, gogoșari colorați, 50 g mușchi file, o pâine mare rotundă, salată verde, bețe din lemn sau din plastic pentru frigărui.
Mod de pregătire: Pe bețele de frigărui se înșiră din fiecare ingredient, în ordinea preferată: jumătăți de roșii cherry, mozzarella biluțe, felii de brânză telemea rulate și apoi învelite în bacon, salamul feliat, învârtit în formă de trandafir, bucățele din piept de pui învelite în bacon și prăjite pe grill, cașcaval, cârnăciori uscați și gogoșar roșu, brânză mozzarella învelită în piept de pui, prăjită pe grill, roșii cherry învelite în bacon și mușchi file făcut rulou. Se ia apoi o pâine rotundă în care se înfig toate bețele încărcate cu ingredientele de mai sus, apoi se îmbracă pâinea în salată verde.
Mușchiuleț festiv
Ingrediente: 1 kg mușchi porc, 300 g făină, 150 g unt, ½ linguriță sare, o ceașcă apă caldă.
Pentru umplut: 200 g carne tocată de vită, 250 g ciuperci de la congelator, 100 ml smântână, un gălbenuș, o lingură lapte, 2 linguri unt, 2 linguri ulei, sare, piper.
Preparare: Amesteci făina cu untul și apă călduță, pui sarea și frămânți până obții un aluat elastic, pe care îl lași să se odihnească 30 de minute. Apeli apoi mușchiul de porc și-l dai la cuptor într-o tavă cu ulei, sare și pier după gust, pentru 25 de minute. Scurgi bine ciupercile, le tai mărunt, le călești în unt câteva minute, apoi le amesteci cu carnea tocată și smântâna. Potrivești de sare și piper. Întinzi o foaie de aluat, pui compoziția cu ciuperci, apoi mușchiul de porc rumenit puțin și rulezi strâns. Așezi ruloulo într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și-l dai la cuptor pentru 30 de minute. Bați gălbenușul cu laptele și întinzi amestecul peste rulou, când este copt pe jumătate. După ce s-a rumenit, lași să se răcească, apoi tai ruloul felii și le așezi pe un platou.
Prăjitura Crăciunița
Ingrediente pentru foi: 2 ouă, 100 gr ulei,100 gr miere de albine, 100 gr zahăr, făină cât cuprinde, o linguriță amoniac. Ingrediente pentru cremă: 800 gr smântână, 3 căni nuci măcinate, o cană de zahăr, esență rom.
Mod de preparare: Foile: se amestecă toate ingredientele, după care aluatul rezultat se împarte în trei părți. Se fac trei foi care se coc pe fundul tăvii ninse cu făină. Foile se țin la cuptor cinci - zece minute, fără să se rumenească deasupra. Crema: smântâna se bate cu zahărul, până se obține frișca, apoi se amestecă cu nuca măcinată și esența de rom. Următorul pas este umplerea foilor cu cremă. Se servește a doua zi, pudrată cu zahăr sau glazurată cu ciocolată albă și fulgi de ciocolată neagră. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei