Meniul zilei

de Florica ZDRU Sâmbătă, 21 Aprilie 2012 226
Mic dejun
Ingrediente: 2 ouă, o roșie, un ardei gras, 2 felii kaiser sau un cârnăcior, o lingură de brânză sau cașcaval ras, o ceapă medie. Mod de preparare: Se călește într-o tigaie ardeiul împreună cu kaiserul, ceapa și roșia tăiată cubulețe. Când sunt călite suficient se sparg ouăle, se lasă să se coacă albușurile fără a se sparge gălbenușurile. Când sunt coapte albușurile se dă tigaia la o parte și se lasă două minute, după care se amestecă bine și gălbenușurile, se adaugă brânza sau cașcavalul ras. Se servesc calde, cu verdeață sau salată de castraveți cu roșii, în funcție de preferința fiecăruia.
Chiftele daneze cu sos cremă
Ingrediente: 750g carne de vită sau vânat tocată mare, 250 g carne de porc tocată mare, 2 lingurițe sare, jumătate linguriță piper, 2 ouă, trei sferturi ceașcă ceapă tocată mărunt, jumătate ceașcă smântână grasă, 2 cești pesmet, jumătate ceașcă unt topit. Sosul cremă de ienibahar și mărar: jumătate ceașcă unt, un sfert ceașcă făină, 2 cești supă de pasăre, 2 cești smântână, 2 lingurițe mărar uscat, jumătate linguriță ienibahar, sare, piper, paprica. Mod de preparare: Într-un castron se amestecă carnea cu sare, piper, ouă, ceapă și smântână. Din această compoziție se realizează chiftele (bile) de mărime potrivită (circa 25 mm diametru), care se tăvălesc prin pesmet. Bilele se așază într-un vas pe un singur strat. Se stropesc cu unt topit, se introduc la cuptor la 190 grade C și se lasă circa 35 minute, întorcându-le de trei-patru ori. Sosul: Se topește untul într-o tigaie mare la foc mic. Se încorporeză făina amestecând rapid până se obține o compoziție omogenă. Treptat, sub amestecare continuă, se adaugă supa de pui. Se amestecă până nu mai sunt cocoloașe, apoi se pune smântâna (de preferat acră), mărarul, ienibaharul și se potrivește la gust cu sare, piper și paprica. Când sunt gata se pun chiftelele pe un platou și se acoperă cu sosul.
Parfait cu stafide
Ingrediente: o cutie Parfait instant, 100 ml lapte rece, 100 ml smântână dulce pentru frișcă rece, 30 grame stafide, o
linguriță esență de rom. Mod de preparare: Înainte de toate, stafidele se pun la înmuiat în rom, unde trebuie să stea circa 30 de minute. În paralel, laptele și smântâna se amestecă bine cu praful de parfait, apoi se omogenizează timp de trei minute cu mixerul. După ce compoziția capătă o consistență cremoasă, se adaugă și stafidele și esența de rom și se amestecă din nou. Formele în care vrei să pui amestecul, fie că vorbim de bolul de înghețată sau forme mici de chec, se căptușesc cu folii de prospețime, iar apoi se umplu cu parfait-ul și se acoperă cu aceeași folie. Compoziția rezultată se congelează patru ore. Pentru servire, se scoate din formă, se îndepărtează folia și se taie felii de 2- 3cm. Se decorează cu frișcă și stafide
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei