Meniul zilei

de Cuget Liber Joi, 17 Octombrie 2013 150
Aperitiv. Ingrediente: 2 foi de napolitane, 300 g ciuperci, 300 gr parizer pui, 5 ouă, o legătură pătrunjel, o ceapă, sare, piper, ulei. Mod de preparare: Cureți ceapa și ciupercile, tai ceapa fideluță, ciupercile feliuțe, iar parizerul bucățele. Călești ceapa și după ce s-a înmuiat adaugi ciupercile și parizerul. Când s-au călit toate le dai deoparte să se răcească puțin, apoi adaugi trei ouă, pătrunjelul tocat, sare și piper după gust. Împarți compoziția în două, apoi întinzi o parte pe o foaie de napolitană, iar celalaltă jumătate pe foaia rămasă. Le lași să se înmoaie așa zece minute, apoi le rulezi și le dai la frigider. După o jumătate de oră le tai felii de un deget grosime. Apoi treci fiecare felie prin făină, prin cele două ouă bătute și pesmet, după care le prăjești în ulei încins. Se pot servi cu smântână.
Spaghete exotice. Ingrediente: 100 g spaghetti de orez, 3 roșii, o ceapă verde, un ardei, tarhon verde sau uscat, sos de soia. Mod de preparare: Într-o oală de aproximativ doi litri se pun un 1,5 litri de apă la fiert. Când apa dă în clocot, se varsă spaghetele (rupte în prealabil la jumătate pentru a fi mai scurte, și astfel mai ușor de amestecat apoi cu legumele). Se lasă la fiert șapte minute, apoi se scurg, se pun într-o farfurie acoperită și se dau la frigider, la răcit, pentru circa 20 de minute. În paralel, se spală legumele și se taie în cubulețe cât mai mici. După ce s-au răcit, se scot spaghetele și se amestecă bine cu legumele. Se toarnă sos de soia după gust și se presară tarhonul mărunțit.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei