Nu sta la... cratiță pe caniculă!

de Cuget Liber Sâmbătă, 25 Iunie 2011 306
Atunci când mercurul termo-metrelor dă în clocot, specialiștii în gastronomie recomandă me-niuri cât mai simple, de vară, principalul scop fiind acela ca timpul dedicat gătitului să fie cât mai scurt.
Savurează legumele crude! Poți pregăti o mulțime de rețete care nu presupun gătitul termic. Fă o salată de paste cu legume proaspete și dressing italian. Pregătește bastonașe de legume cu sos de iaurt și brânză.
Bucură-te de opțiunile como-de, din comerț. Departe de a încuraja să faci asta în mod frecvent, din când în când ți-ai putea permite să dai un ban în plus pentru o pungă de mix de legume gata spălate și tăiate, numai bune de amestecat în salată. Gândește-te ce ai putea să faci pentru tine în numai zece minute!
Încearcă să faci shake-uri de vară. Cumpără fructe proaspete (pepeni, caise, piersici etc.), amestecă-le în blender cu câteva cuburi de gheață și un iaurt mic degresat. Încearcă să experimen-tezi rețete noi, de fiecare dată, pen-tru a afla ce îți place și a-ți asigura o cât mai largă paletă de nutrienți.
Gătește seara! Dacă este prea cald în timpul zilei, poți găti seara sau noaptea, când este mai ră-coare, mâncăruri ușoare. Poți scăpa astfel de foarte mult stres sau de chinul de a sta în bucătărie pe vremea asta.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei