Ingrediente: 2 căței de usturoi pisați cu puțină sare, o cană iaurt, 8 ouă, 2 linguri oțet, 4 linguri unt, sare, o lingură boia iute pentru ornat, piper proaspăt măcinat, spanac proaspăt fiert, pâine cu coaja crocantă.
Mod de preparare: Se amestecă usturoiul pisat cu iaurtul și se împarte în mod egal între cele patru farfurii individuale. Se sparg cu grijă ouăle într-un vas cu apă clocotită în care s-a adăugat oțetul. Se acoperă vasul și se face flacăra mică. Se gătesc ouăle două-trei minute, până când sunt făcute, mai mult sau mai puțin, în funcție de gust. Se scot din apă cu o spumieră și se scurg bine. Se pun câte două ouă pe fiecare farfurie și se asezonează cu sare și piper, iar deasupra se toarnă iaur-tul. Se topește untul într-o tigaie mică și se adaugă boiaua iute. Se împarte untul cu boia, în mod egal, peste fiecare porție de ouă cu iaurt. Se servesc fierbinți, alături de spanac.
- Publicitate -