Medicul de gardă "Orice aș mânca, devin un balon!"

de Florica ZDRU Joi, 08 Noiembrie 2012 628
"Nu mănânc mult, în plus, am fost învățată să respect ora de masă, chiar dacă nu mi-e prea foame. În familia noastră, masa e ca un fel de obligație. Și la muncă, dacă s-a făcut ora 13,00, eu trebuie să mănânc ceva. Problema e că orice-aș mânca, de regim, de neregim, devin un balon, mă stresează teribil, mai ales de când stau atâtea ore pe scaun, nu știu ce să fac. M-ar interesa mai degrabă niște produse mai naturiste, nu prea sunt pentru medica-mentele astea chimice!" (Dana Bârsan).

v v v
Fără doar și poate, senzația repetată de balonare creează un mare disconfort. Cât privește remediile de care sunteți interesată, dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, ne-a explicat că pentru a scăpa de senzația de balonare, nu de medicamente e nevoie, ci mai degrabă de respectarea următoarelor recomandări: l Cel mai bine ar fi să vă așezați la masă când vă este foame cu adevărat, nu în funcție de ce arată ceasul l Mestecați bine hrana și nu vă umpleți gura cu o nouă porție, înainte de o scurtă pauză l Nu beți lichide în timpul mesei, pentru că fac rău digestiei (cu excepția unui strop, băut ocazional) l Ab-țineți-vă de la desert! De obicei, acesta include zahăr sau fructe, ambele producând fermentație în intestin, deci balonare! În loc de desert, beți un ceai de plante (mentă, roiniță sau ghimbir) l Seara, cu patru ore înainte de culcare, luați o masă ușoară (supă de legume sau o salată), care au puține proteine.
Balonarea, ca o problemă!
Când balonarea devine cu adevărat o problemă, persoanele afectate ar trebui să încerce, în cadrul aceleiași mese, meniuri disociate, în care proteinele și hidrocar-bonații să nu fie consumați împreună; în felul acesta se va calma digestia și se va reduce apa din țesuturi. De asemenea, ar trebui să înceapă masa cu ceva amar (cicoare sau andive), care ajută la reducerea balonării. De asemenea, cu un sfert de oră înainte de masă, obiceiul de a bea un ceai din plante amare (pelin, gențiană) se va dovedi unul benefic. 

Taguri

Comentează știrea

de la un patit
12 noiembrie 2012
in primul rand

verifica daca rte balobezi constant, oricunde ai minca; apoi verifica locul (locurile) unde maninci si persoana (persoanele) care gatesc/servesc. Sunt tot felul de prostii ce se pot pune in mincare -unele cu bune intentii- care sa-ti faca burta balon. Abia dupa aia vezi ce maninci si cum... Si treci la tratamente...

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei