Peltea de gutui și mere

de Cuget Liber Joi, 30 Septembrie 2010 1361
Ingrediente: la un kilogram de gutui bine spălate și șterse, din care alegi cojile și mijlocul (restul păstrezi pentru dulceață), adaugi un kilogram de mere ionatane roșii, tăiate felii. Mod de preparare: Pui gutuile și merele la fiert, într-un vas smălțuit, cu apă rece cât să le acopere, până se înmoaie bine. În acest timp nu ai voie să le amesteci. Apoi le strecori printr-o sită în care ai pus în prealabil un strat de tifon curat. La un litru de zeamă obținută adaugi un kilogram de zahăr și fierbi amestecul într-o cratiță smălțuită până capătă aspectul de piftie moale (nu se mai scurge atunci când este luată cu lingura). La sfârșit, torni amestecul fierbinte în borcane dinainte încălzite. După răcire, le acoperi cu celofan sau capace foarte bune, în caz contrar se zaharisesc.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei