Rețeta zilei Prăjitură cu caise și nuci

de Cuget Liber Vineri, 10 Iulie 2009 543
Ingrediente: 500 g făină, 250 ml lapte, 2 ouă, 80 g zahăr, 100 g de unt moale, un pachet de drojdie uscată, 1 kg de caise decojite, 50 g nuci tăiate în bucăți mari, 3 linguri gem de caise. Mod de preparare: Drojdia se amestecă cu o parte din lapte, cu o lingură de zahăr și cu trei linguri de făină. Această compoziție se lasă la dospit. Apoi se adaugă restul de lapte, untul moale, făina și zahărul. Se lasă iar la dospit, după care se întinde compoziția în tava unsă cu ulei și pudrată cu făină. Se așează deasupra caisele tăiate felii și se coace la foc potrivit circa 50 de minute. Prăjitura caldă se unge cu gem și se presară cu nuci. Se lasă să se răcească foarte bine în tavă înainte de a fi porționată.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei