Redescoperiți secretele bunicii

de Cuget Liber Luni, 17 Ianuarie 2011 346
l Aluaturile de orice fel vor fi mai pufoase dacă vor fi lăsate la rece timp de o oră. l Ciorba de fasole verde sau uscată va fi mai aromată dacă i se adaugă o linguriță de zahăr. l Salata de vinete va avea o savoare deosebită dacă încorporăm în ea usturoi în loc de ceapă. l Mâncarea se face întotdeauna la foc mic, nu trebuie să bolborosească. De asemenea, se amestecă întotdeauna cu o lingură de lemn, indiferent de vasul în care fierbe. l Supa, ca să fie limpede, trebuie să fiarbă la foc mic și descoperită. l Dacă supa v-a ieșit prea groasă, subțiați-o cu lapte sau apă fiartă cu vegeta. l Dacă supa e prea subțire, adăugați-i puțin zeamil frecat cu apă, apoi dați-o într-un clocot. l Nu aveți pesmet pentru chiftele? Nicio problemă, tăvăliți-le prin câteva alune sau nuci măcinate, amestecate cu puțină făină. l Atunci când sosul are cocoloașe, bateți-l bine cu telul, apoi strecurați-l prin sită, într-un alt vas. l Ați băgat în frigider alimente cu miros puternic sau ciudat? Puneți bicarbonat de sodiu în două-trei capace de borcane și păstrați-le în frigider, căci mirosul va dispărea.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei