Rețetă de vară pe bază de pește

de Cuget Liber Sâmbătă, 25 Iunie 2011 420
Ingrediente: 1 kg pește, 2 morcovi, 2 vinete, 2 dovlecei mici, 2 ardei grași, o mână de fasole verde, jumătate țelină, 2 cepe, 7-8 roșii, o ceșcuță vin alb, 2 rămurele cimbru, o legătură pătrunjel.
Mod de preparare: Cureți peștele foarte bine, îl speli, îl presari cu sare și, dacă e o bucată de la burtă, îi pui cimbru în interior. Dacă ai bucăți din zona cozii, mărunțești cimbrul și-l presari peste pește. Cureți întâi ceapa, o tai mărunt și o pui la înăbușit în ulei. Când s-a aurit o scoți și, în aceeași tigaie pui să se călească morcovii, dovleceii și vinetele tăiate toate rondele. Adaugi și fasolea curățată și ruptă în bucăți mici, ardeii tăiați bețișoare și lași totul pe foc 20 de minute. Ungi cu ulei un vas, așezi un pat de legume, apoi pește și acoperi cu restul de legume. Acoperi totul cu rondele de roșii, pui și vinul și dai la cuptor pentru 20 de minute. Se servește presărat cu pătrunjel tăiat fin.
Sfatul bucătarului: Chiar dacă ți se pare că mâncarea nu are suficientă apă, nu mai adăuga lichid pe lângă ulei! Legumele își lasă zeama lor și dacă vasul e plin ochi, zeama va curge și nu se recomandă.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei