Rețete pentru masa de Crăciun

de Cuget Liber Sâmbătă, 20 Decembrie 2014 325
Friptură festivă de curcan. Ingrediente: 1,050 g piept de curcan, zeama de la două lămâi mari, 100 ml ulei de măsline, 2 linguri muștar franțuzesc, 2 lingurițe rase, cimbru, 2 lingurițe busuioc, 6 căței usturoi, 150 ml vin alb, sare, piper. Mod de preparare: Încingeți cuptorul la 200 grade Celsius. Spălați pieptul de curcan și curățați-l de orice grăsime și de pielița în exces. Crestați-l din loc în loc cu un cuțit, frecați-l cu un pic de sare și de piper și puneți-l într-un vas de Jena potrivit ca dimensiune. Într-un bol, amestecați muștarul franțuzesc cu boabe, cu uleiul de măsline și usturoiul pisat. Omogenizați. Adăugați cimbrul și busuiocul, sucul de lămâie și vinul.
Mod de preparare: Amestecați bine și turnați sosul peste curcan. Băgați vasul în cuptor, acoperit cu o folie de hârtie de copt și lăsați 25 de minute. Dați apoi focul mai mic, la 180 grade Celsius, lăsați încă 25 de minute, după care scoateți folia pentru a se rumeni un pic curcanul. Lasăți-l încă 15-20 de minute. Scoateți friptura din cuptor, lăsați-o să… respire vreo 15 minute înainte de a o servi. Sosul rămas îl puneți într-o sosieră și-l serviți alături de friptură. Friptura de curcan se taie felii și se servește, de preferat, cu o garnitură de legume sotate. Calorii: 190 kcal/ 100 g.
Plăcintă cu răvașe
Ingrediente pentru aluat: 450 g făină, o lingură zahăr, 5 linguri ulei, 1 lingură drojdie uscată, 180 ml apă călduță, un praf sare. Ingrediente pentru umplutură: 250 g brânză, răvașe. Preparare: 1. Pentru aluat, se amestecă făina cu zahărul, sarea și uleiul până ce aluatul începe să se prindă. Apoi se pune drojdia și, puțin câte puțin, apa amestecând și înglobând făina. 2. După ce aluatul s-a format, se adună într-o bilă și se lasă la crescut 30 de minute. Apoi, se întinde o foaie pe masa presărată cu făină și se taie cercuri cu gura unei căni sau a unui pahar. 3. Pe jumătatea fiecărui cerc se pune o linguriță de brânză, se așază răvașul, se pliază și se presează marginile cu dinții unei furculițe. 4. Se pun toate plăcințelele în tavă și se coc 20 de minute maximum. Este gata în 20 de minute.
Taguri

Comentează știrea

EscorteDinRomania.ro
2 aprilie 2015
EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi...

EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi... www.EscorteDinRomania.ro -Escorte Constanta, Escorte Bucuresti, Escorte Brasov, Escorte Cluj, Escorte Iasi, Escorte Timisoara, Escorte Arad, Escorte Craiova, Escorte Targu Mures, Escorte Mures, Escorte Oradea, Escorte Satu Mare, Escorte Tulcea, Escorte Buzau, Escorte Pitesti... Lista detaliata pe judete pentru servicile de escorte din Romania si saloane de masaje erotice din Romania pe: www.EscorteDinRomania.ro escorte unice...

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei