Rețeta zilei Salată conservată pentru friptură

de Cuget Liber Marţi, 04 Septembrie 2007 381
Ingrediente: 5 kg gogoșari, 450 ml ulei, 400 g muștar dulce, o lingură sare, o lingură zahăr, un pahar 200 - 250 ml oțet, piper, foi dafin. Mod de preparare: Se spală gogoșarii, se desfac și se taie julien. Se pune uleiul într-o cratiță de 5 kg și se călesc gogoșarii, care apoi se scot în alt vas. În vasul cu ulei se pune muștarul, care se amestecă încontinuu, pentru a nu se tăia. Apoi se adaugă sare, zahăr, oțet, condimente și se amestecă bine. Se lasă să dea un clocot, după care se adaugă, pe rând, feliile de gogoșar și se lasă să mai dea un clocot. După ce s-a răcit, compoziția se toarnă în borcane bine uscate, având grijă să nu rămână bule de aer. Se servește iarna ca garnitură la friptură.
Ingrediente: 5 kg gogoșari, 450 ml ulei, 400 g muștar dulce, o lingură sare, o lingură zahăr, un pahar 200 - 250 ml oțet, piper, foi dafin. Mod de preparare: Se spală gogoșarii, se desfac și se taie julien. Se pune uleiul într-o cratiță de 5 kg și se călesc gogoșarii, care apoi se scot în alt vas. În vasul cu ulei se pune muștarul, care se amestecă încontinuu, pentru a nu se tăia. Apoi se adaugă sare, zahăr, oțet, condimente și se amestecă bine. Se lasă să dea un clocot, după care se adaugă, pe rând, feliile de gogoșar și se lasă să mai dea un clocot. După ce s-a răcit, compoziția se toarnă în borcane bine uscate, având grijă să nu rămână bule de aer. Se servește iarna ca garnitură la friptură.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei