Rețeta zilei Salată de orez cu carne

de Cuget Liber Marţi, 30 Iunie 2009 207
Ingrediente: 450 g orez, 100 g măsline, zeama de la o lămâie, 2 ardei grași, o legătură pătrunjel, o ceapă, o căpățână usturoi, 50 g smântână, ulei, sare, piper după gust, bucățele de carne prăjită (preferabil, de pui). Preparare: Orezul se pune la fiert într-o oală cu apă fierbinte și cu o linguriță de sare. Când s-a fiert, se scurge de apă și se trece pe sub jet de apă rece. Într-un castron (din care se va și servi, mai apoi, salata) se pun orezul fiert, măslinele, zeama de lămâie, ardeii grași tăiați fâșii, ceapa tăiată julienne, usturoiul pisat, smântâna, carnea prăjită, uleiul, piperul și, eventual, se mai adaugă sare (trebuie ținut cont de faptul că orezul a fost fiert în apă cu sare). Toate ingredientele se amestecă, apoi se ornează cu pătrunjel. Este o salată gustoasă, hrănitoare și ieftină!
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei