Sărmăluțe grecești

de Cuget Liber Marţi, 24 Mai 2011 430
Ingrediente: 200 g frunze de viță, 2 cepe, 400 g carne de vită tocată, 100 g orez, sare, piper alb proaspăt măcinat, o crenguță de cimbru, 1/4 l vin, o lămâie. Mod de preparare: Frunzele de viță, curățate și spălate, se opăresc în apă clocotită, apoi se lasă să se scurgă. Ceapa se curăță și se toacă foarte mărunt sau se dă prin mașina de tocat, împreună cu carnea. Orezul, ales și spălat, se fierbe cinci minute, se scurge și se amestecă cu carnea și cu ceapa; se condimentează cu sare și piper după gust. Pe fiecare frunză de viță se pune câte o linguriță de umplutură și se înfășoară sarmalele. Se acoperă fundul unei cratițe cu frunze de viță, se așază sarmalele, se presară cimbru printre ele și se toarnă deasupra vinul amestecat cu 1/2 l apă. Lămâia se spală bine, se taie felii și se așază peste sarmale. Se acoperă cratița și se lasă să fiarbă la foc mic circa 90 de minute. Se servesc cu iaurt, măsline negre și un pahar de vin roșu.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei