Secrete mici, efecte mari în bucătăria ta

de Cuget Liber Sâmbătă, 20 Aprilie 2013 141
Căpșunile folosite pentru decor trebuie stropite cu alcool sau coniac pentru a-și menține savoarea și culoarea.
Se întâmplă adesea ca partea de jos a prăjiturii să se ardă. Pentru a evita asta, puneți sare grunjoasă pe tava din cuptor, peste care se pune tava cu prăjitura. Secretul este că sarea acționează ca un izolator. 
Vinete de seră se găsesc în tot timpul anului. Pentru a evita ca acestea să absoarbă prea mult ulei în timpul prăjitului, se dau prin făină înainte de prăjire.
Dacă  broccoli se taie în cuburi, acesta va da un plus de savoare supei preparate în casă. Dacă se taie în felii subțiri pot fi adăugate la un amestec de legume prăjite sau coapte pe grătar. 
Pentru a vă ieși un caramel perfect, puneți câteva picături de suc de lămâie în amestecul de apă și zahăr.
Gramajul perfect pentru aluat choux a la creme este următorul - pentru un litru de apă aveți nevoie de 400 g unt, 800 g făină albă și 16 ouă. Așteptați înainte de a adăuga ouăle. 
Înghețata preparată în casă nu  va avea cristale de gheață dacă adugi în compoziție câteva picături de zeamă de lămâie.
Rahatul, nucile, fructele folosite la prăjituri se trec prin făină, pentru a nu se lăsa la baza tăvii.
Aluatul pentru tarte va fi mai fin și mai gustos dacă adaugi în compoziție măr ras.
Spaghetele vor fi mai gustoase dacă în apa în care fierb se adaugă o foaie de dafin. 
Legumele pentru salată se țin în prealabil la rece, în caz contrar, salata se  va acri destul de repede.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei