Secrete mici, efecte mari în bucătărie

de Cuget Liber Vineri, 01 Februarie 2013 207
Sucul de lămâie. Este un truc vechi pentru multe rețete, care dă o aromă excelentă mâncării. Îl poți folosi pe fripturi, în salate și chiar în aluaturi de prăjituri. Un secret ar fi să adaugi suc de lămâie în sosul pentru paste, a cărui aromă specială îi va da pe spate chiar și de mofturoși.
Zahărul. Pentru că aduce o aromă aparte, foarte multe rețete... cer și zahăr. Până și pâinea făcută în casă trebuie să aibă puțin zahăr, pentru a-i da drojdiei o aromă bună. Încearcă să adaugi un pic de zahăr sosului de roșii pentru paste și sigur vei simți diferența.
Sarea. Din motive generale, tendința generală este să folosim cât mai puțină sare. Însă, de multe ori, sarea e cea care aduce la... supafață aroma mâncărurilor. Dacă pregătești legume sau paste, ai grijă să adaugi sare în apa în care fierb. Pentru carne, însă, adaugă sarea fie înainte, fie după ce ai terminat de gătit. Altfel, carnea se va întări. 
Ierburile. De regulă, avem impresia că știm să folosim condimentele și trecem peste faptul că folosim cam aceeași gamă de fiecare dată când gătim. De exemplu, pătrunjelul e folosit cel mai des, dar de ce nu înceri să adaugi ghimbir sau lemongrass? Poți folosi oregano data viitoare când faci salata și, eventual, câteva frunze de busuioc. Rezultatul va fi surprinzător. 
Grăsimile. Oricât ne-am feri de ele, grăsimile sunt cele care poartă aromele unui preparat. Un pic de ulei sau unt poate schimba aroma unui fel de mâncare, la fel și smântâna. Așadar, prăjește puiul în unt în loc de ulei și vei vedea ce gust bun va avea. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei