Secrete smulse de la marii bucătari

de Cuget Liber Joi, 22 Noiembrie 2012 378
În general, marii bucătari se feresc să dezvăluie secretele care fac din preparatele lor culinare un adevărat deliciu. Totuși, din când în când, unii mai… scapă informații, în aparență simple, dar de eficiență maximă în bucătărie. 

Cum să economisești timpul când gătești. Dacă vrei să scutești timp de la drumurile la coșul de gunoi, pune o strecurătoare mai mare în chiuvetă și așază acolo cojile și celelalte resturi. În acest fel, lichidul se va scurge, iar părțile solide le vei putea lua la sfârșit și duce la cos cu un singur drum.
Cum să scapi de mirosul de usturoi. Dacă ai folosit tocătorul, iar mirosul persistă și după spălare, presată pe el sare. Apoi taie în patru o lămâie și folosește bucățile pentru a freca tocoătorul, stocându-le în același timp. Lasă sucul de lămâie și sarea să acționeze timp de două-trei minute, apoi șterge-l cu o cârpă umedă.
Cum să cântărești corect ingredientele lipicioase Mierea, de exemplu, este destul de greu de cântărit cu acuratețe deoarece se lipește de lingură, de recipiente ori de mâini, în cele din urmă făcându-te să-ți pierzi răbdarea. Însă, dacă ungi lingura (sau recipientul) cu puțin ulei, vei putea face acest lucru cu ușurință.
Cum să decorezi prăjiturile Dacă vrei să decorezi o prăjitură scriind ceva pe ea, un truc foarte bun este să scrijelești, de exemplu La mulți ani!", cu vârful unei scobitori și apoi să respecți urmele, folosindu-te de ciocolată topită sau glazură.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei