Sfaturi pentru îngrijirea corectă a unghiilor

de Cuget Liber Miercuri, 20 Martie 2013 174
Indiscutabil, partea cea mai vizibilă a trupului și cea mai activă în interacțiunea cu ceilalți sunt mâinile. De aceea, îngrijirea corectă a unghiilor este extrem de importantă pentru a face o bună impresie, manichiura și pedichiura fiind unele dintre cele mai reprezentative atribute ale feminității. Iată și câteva sfaturi de cum ar trebui îngrijite unghiile pentru a nu le afecta sănătatea:
Poartă mănuși de protecție atunci când pielea mâinilor intră în contact cu detergenți, substanțe chimice sau săpunuri dure. După terminarea unor activități, spală-te pe mâini cu un săpun bland și aplică o cremă hidratantă pentru a preveni uscarea epidermei. Dacă mâinile intră des în contact cu apa, este recomandabil să folosești o cremă care conține silicon. În timpul nopții, poți purta mănuși din bumbac, după ce ai aplicat o cremă hidratantă. Dimineața următoare, este indicat un gel exfoliant, insistând asupra zonei unghiilor, pentru a înlătura celulele moarte de piele. Uleiul din plante, precum este uleiul de măsline, de migdale sau de susan, poate fi o bază ideală pentru masaj. O alta opțiune sunt uleiurile special concepute pentru unghii, care au proprietăți reparatorii, acționând asemenea unui balsam.
Manichiura. Trebuie îți faci manichiura cu regularitate. Indicat ar fi de două ori pe săptămână, unghiilor să le aplici un tratament special și să le împrospătezi în suc de lămâie, timp de 5-10 minute. Nu este indicat să aplici mai des acest sfat, deoarece pot apărea iritații cauzate de deshidratarea pielii.
Lac sau ojă. Este preferabil ca unghiile să fie aplicate permanent cu un strat de lac sau ojă, deoarece majoritatea produselor de acest tip conțin vitamine care întăresc țesuturile și contribuie la prevenirea ruperii unghiilor. Dacă aplici mai mult de două straturi, este posibil ca unghiile să se fragilizeze cu timpul, devenind casante. O dată pe săptămână este bine să te îngrijești de manichiură și pedichiură. Nu durează mult, este relaxant, iar unghiile se vor menține frumoase și atractive. Dupa ce iți tai unghiile, dă-le o formă folosind o pilă nu foarte dură. Ar fi bine dacă ai avea două tipuri de pile: una pentru a da contur unghiei și una specială pentru suprafață.
Trebuie evitată menținerea unghiilor excesiv de lungi, deoarece se pot rupe. Îndepartarea cuticulelor trebuie făcută cu grijă, pentru a nu compromite procesul normal de creștere a unghiei
Atunci când unghiile tale au o problemă, putem vorbi de o lipsă a vitaminelor și mineralelor, cum ar fi biotina, fierul, zincul și acizii omega trei.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei