Soarele arde părul. Cum îl revigorezi?

de Cuget Liber Luni, 25 Iunie 2012 446
Pe tot parcursul anului, pentru a străluci și a avea un aspect sănătos, părul trebuie întreținut cu multă grijă. Iar vara, când trebuie să facă față agresiunii razelor solare, are nevoie de o atenție și mai mare, căci, în caz contrar, părul va fi uscat, despicat și fără volum. Din aceste motive, în primul rând are nevoie de o bună hidratare, asigurată prin consumul de minimum doi litri de apă zilnic. De asemenea, alimentația noastră influențează sănătatea lui, de aceea hrana trebuie să conțină în mod obligatoriu ouă, carne slabă, brânzeturi, legume cu boabe, iaurturi.
Nuci pentru strălucire: Migdalele și chiar banelele nuci dau părului elasticitate și strălucire. Însă, chiar dacă ne alimentăm sănătos, nu ar trebui să ezităm să apelăm și la diferite tratamente speciale pentru podoaba capilară. Nu este nevoie să vă permiteți soluții și tratamente scumpe. De multe ori, cele mai bune creme și măști sunt chiar la îndemâna noastră, cu câteva ingrediente de prin bucătărie.
Leacuri naturiste: Un amestec din ulei de măsline și gălbenuș de ou face adevărate minuni pentru păr. După un scurt și riguros masaj cu uleiul de măsline (cam trei linguri), aplicați pe firele de păr, gălbenușul de ou, bătut în prealabil, de la rădăcini spre vârfuri. După 10 minute de așteptare, în care amestecul acționează în profunzime asupra firelor de par, puteți continua procesul obișnuit de spălare, prin șamponare și clătire. Repetați acest tratament o dată pe săptămână, timp de o lună de zile, pentru a revigora sănătatea părului și pentru a-i reda strălucirea.
La spălare, pentru a minimiza riscul ruperii firelor de păr, asigurați-vă că părul este ud înainte de aplicarea șamponului. Contactul dintre șamponul folosit și firele de păr nu trebuie să depășească limita celor 30 de secunde. După acest pas intervine clătirea părului, care trebuie făcută cu atenție și, în mod repetat, pentru îndepărtarea oricăror urme de șampon.
Hrăniți părul și în timpul nopții. Un pic de ulei vegetal, de măsline cel mai recomandat, aplicat pe toată lungimea părului în noaptea care precede spălatul pe cap, hrănește, hidratează și repară firul de păr și cuticulele care îl alcătuiesc. Acestea vor fi mai puțin depărtate și ridicate, dar mai strânse de-a lungul tijei firului de păr, oferind o suprafață netedă pe care lumina se reflectă, precum într-o oglindă.
De asemenea, puteți prepara acasă o mască dintr-o banană sau un avocado, un gălbenuș de ou și o lingură de ulei de ricin sau ulei de măsline. Amestecați bine, aplicați pe părul curat, lăsați să acționeze 20 de minute, șamponați și clătiți bine. Ah, și să știți că rămâne valabilă recomandarea bunicii de a pune și un strop de oțet în ultima apă de clătire.
Evitați vopsitul vara
Evitați să vopsiți părul vara, mai ales înainte de a merge la plajă și spălați-l după fiecare zi de plajă. Sarea și clorul din apa marii pot chiar schimba culoarea vopselei. Dacă vreți neapărat să vă vopsiți, faceți-o cu două săptămâni înainte de a începe plaja. De asemenea, la piscină, înainte de a intra în apa plină de clor, umeziți părul cu puțină apă plată. Părul o va absorbi perfect și o va împiedica pe cea cu clor să-l afecteze. Sau purtați cască. Important! Spălați părul după fiecare zi petrecută în apă. E bine ca sărurile și clorul să fie îndepărtate în timp util pentru a nu avea timp să afecteze firul de păr. Și, pentru ca soarele arzător să nu vă distrugă părul, protejați-l cu o pălărie.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei