Super-rețeta zilei

de Cuget Liber Sâmbătă, 13 Decembrie 2014 205
Nici că poate exista un desert mai asortat cu sărbătoarea de Crăciun decât rulada care-i poartă numele. Așadar, pentru Rulada lui Moș Crăciun, va trebui să vă rezervați un timp de preparare de 80 de minute, dar merită efortul, pentru că este un desert de senzație. Aveți nevoie de următoarele ingrediente pentru aluat: 4 ouă, 150 g zahăr pudră, 120 g făină, jumătate plic praf de copt, 2 linguri cacao, 50 g unt. Ingrediente pentru spuma de ciocolată: 4 ouă, 70 g zahăr cristale, 100 g ciocolată neagră, 12 g cacao, 65 g unt, 250 ml frișcă lichidă. Ingrediente pentru cremele de bază: 100 g ciocolată neagră, 100 g ciocolată cu lapte, 100 g ciocolată albă, 3 foi gelatină, 6 ouă, 90 g unt, 300 ml frișcă lichidă. Pentru montat: 50 ml zeamă de compot. Pentru decor: fructe, ciocolată, nucă de cocos.
Mod de preparare: 1. Pentru aluat, se freacă gălbenușurile cu zahărul până ce amestecul se albește. Se topesc 30 g unt, apoi se amestecă făina, praful de copt, sarea, cacaoa și se adaugă crema de gălbenușuri. Se amestecă de jos în sus și, continuând amestecarea, se pune untul topit. Se bat albușurile spumă cu un praf de sare, se pun întâi două linguri din spuma rezultată în amestecul cu făină, se amestecă și apoi se adaugă spumă de albuș. Tava de copt se tapetează cu hârtie, se unge cu restul untului, se toarnă aluatul și se coace 15 minute. 2. Pentru spuma de ciocolată, se amestecă zahărul cu 50 ml apă, se pun pe foc și se lasă la fiert 4 minute. Se pun ouăle într-un castron și în timp ce se bat cu mixerul, se toarnă siropul fiert. Se bat până ce amestecul se albește și capătă o consistență spumoasă. Se topește ciocolata cu untul, se adaugă cacao și se amestecă. Se bate frișcă spumă și apoi se amestecă alături de cele două compoziții de ouă și de cacao. 3. Pentru cele 3 straturi de cremă bază, în trei castroane diferite se pun cele trei tipuri de ciocolată rupte bucăți și se topește fiecare ciocolată la bain-marie. În ciocolata albă se adaugă o lingură de frișcă și apoi se topește. Se înmoaie cele 3 foi de gelatină, se repartizează în cele trei ciocolate topite și se amestecă. Apoi, în fiecare ciocolată se pun câte două gălbenușuri și 30 g unt. Se bat albușurile spumă, apoi se bate și frișca. Se repartizează cele două spume în cele trei tipuri de ciocolată și se amestecă.
Important! Pentru montarea acestui tip de ruladă se folosește o sticlă de plastic care se taie 15 cm, pe lung. Prin gaura făcută se așază aluatul copt, eventual se taie în două și se umezește cu o pensulă înmuiată în zeamă de compot. Se toarnă întâi cele trei tipuri de ciocolată și după fiecare, albă, cu lapte și neagră, se pune rulada la frigider pentru 10 minute. După ce a stat 10 minute la frigider, peste cea de-a treia ciocolată se toarnă spuma de ciocolată. Se dă la rece pentru 6 ore. Se ornează cu fructe, ciocolată și nucă de cocos. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei