Tainele clătitelor perfecte (1)

de Cuget Liber Vineri, 16 Aprilie 2010 517
Cui nu-i plac clătitele? Pufoase, delicioase. Însă nu oricine știe că prepararea unor clătite perfecte cere, la rândul ei, perfecțiune. Iată, pe scurt, ghidul unei clătite ca la carte: Alege cele mai bune ingrediente Dacă poți, alege întotdeauna ouă de casă. Colorează mai frumos, sunt mai hrănitoare, iar clătitele ies mai pufoase datorită albușului mai consistent. Dacă vrei clătite ceva mai slabe caloric, poți folosi lapte semi-degresat, însă în niciun caz complet degresat, căci vei pierde tocmai consistența pufoasă a clătitelor. Spune nu uleiului de măsline pentru că împrumută clătitelor din gust, la temperaturi ridicate. Iar dacă vrei umplutură dulce pentru ele, vei strica tot. Folosește ce este mai simplu, adică făină albă, fără agenți de îngroșare încorporați și ulei vegetal. Clătitele clasice nu trebuie să crească. Se schimbă situația dacă vrei clătite americane. Amestecul este o artă Nu fă greșeala să pui întâi ouăle și laptele și peste ele să presari făina în ploaie. Pune întâi făina, fă în mijloc o adâncitură și acolo toarnă ouăle, făina și uleiul. Amestecă-le dinspre centru înspre mijlocul castronului, încet, până se omogenizează.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei